Україну накриють потужні магнітні бурі - названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриють потужні магнітні бурі - названі небезпечні дати

Джерело:  online.ua

Україну через кілька днів накриють потужні магнітні бурі. За прогнозом, в червні очікуються дві магнітні бурі високої інтенсивності, через які у багатьох людей може погіршитися самопочуття і загостритися хронічні захворювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у червні 2020 року - небезпечні дати

5eca7d8a5c0c8

За прогнозом експертів, перша червнева магнітна буря накриє Україну 8 числа. Це буде метеодур середньої інтенсивності, але геомагнітний шторм метеозалежні люди почнуть відчувати ще напередодні.

На наступний день, 9 червня, середня магнітна буря переросте в сильну. Цей спалах на Сонці відчують на собі не тільки метеозалежні люди і ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У дні магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість. Особливо обережними потрібно бути тим, хто страждає стрибками артеріального тиску і неврологічними проблемами.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

5eca7da8785b0

Навіть незначні зміни магнітосфери Землі, які виникають через посилення активності Сонця, мають вкрай негативний вплив на здоров'я людей. Найчастіше, їх на собі не відчувають молоді та фізично здорові люди, але в період потужних магнітних коливань і у них погіршується самопочуття. Реакція організму на геомагнітні шторми може проявлятися по-різному - від поганого настрою, апатії і безпричинної втоми та слабкості, до стрибків артеріального тиску, головного болю, задишки і "ломоти" у кістках або суглобах.

Найдієвішим і ефективним способом запобігання поганого самопочуття в день магнітних бур вважає сон. У дні перед спрогнозованими геомагнітними збуреннями, за рекомендацією медиків, досить вчасно лягти спати і виспатися - тоді небезпечний день можна пережити з мінімальними втратами для здоров'я. Щоб лечге пережити магнітні бурі, експерти також рекомендують:

  • знизити фізичні навантаження;

  • уникати стресів;

  • більше гуляти на свіжому повітрі;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону слід виключити жирну їжу, алкоголю, кави, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • приймати контрастний душ;

  • присвятити час медитації.

Раніше ONLINE.UA називав продукт, який може стати знахідкою для страждаючих серцево-судинними захворюваннями людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?