Досить створювати нам проблеми - окупанти Криму вирішили покарати росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Досить створювати нам проблеми - окупанти Криму вирішили покарати росіян

Досить створювати нам проблеми - окупанти Криму вирішили покарати росіян
Джерело:  online.ua

Окупанти Криму не перестають дивувати своєю винахідливістю - на цей раз вони придумали, як покарати порушуючих карантин на українському півострові росіян, та й ще і заробити на них. Тепер, всіх громадян РФ, які приїжджають до Криму будуть примусово поміщати в платний обсерватор на два тижні. Хто не зможе відразу оплатити рахунок за перебування в обсерваторі, то позовні вимоги будуть направлятися в суд. Таке рішення прийняв так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов 24 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Досить. Пора це припиняти. Шановні громадяни Російської Федерації, чекаємо вас в курортний сезон, але від нічого робити не треба створювати нам проблему", - заявив Аксьонов.

"Глава" окупантів Криму пояснив таке рішення додатковим навантаженням на органи влади і систему охорони здоров'я і закликав усіх, хто бажає відвідати півострів "поважати один одного". При цьому скільки коштуватиме для росіян обсервація в Криму, не уточнив.

Аксьонов додав, що всі працівники приватних компаній, які приїжджають до Криму з Росії у відрядження, будуть також спрямовані в приватні обсерватори - перебування там буде оплачувати роботодавець. Він закликав усіх громадян РФ відмовитися від приватних відряджень на територію окупованого півострова, зазначивши, що під єдиний виняток потрапляють відрядження, оформлені органами влади РФ.

За останніми даними окупантів, в Криму на сьогоднішній день зафіксовано 326 випадків зараження коронавірусом, три людини померли. Карантин на півострові скасували 18 травня, обмеження продовжують діяти тільки для громадян старше 65 років.

Нагадаємо, з 1 травня окупанти закрили в'їзд на територію українського Криму для росіян - в'їзд дозволений тільки по пред'явленню кримської прописки або права власності на житло, але за умови обов'язкової самоізоляції за місцем проживання на 14 днів. Всі інші громадяни, які приїжджають з усіх регіонів Росії, а також з-за кордону, на той же термін поміщаються в обсерватор. Але, як виявилося, росіяни знаходять лазівки і, незважаючи на заборону, їдуть до Криму на відпочинок під виглядом відрядження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму не мають наміру відкривати в'їзд для росіян на український півострів. Вони відзначають, що в цьому році громадянам РФ, особливо москвичам, навіть не варто розраховувати на відпочинок в Криму і визнають, що туристичний сезон 2020 зірвано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?