Страшний потенціал - Євросоюз здивував світ новим прогнозом
Категорія
Світ
Дата публікації

Страшний потенціал - Євросоюз здивував світ новим прогнозом

Страшний потенціал - Євросоюз здивував світ новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу б'є на сполох через нову масштабну проблему - так, фахівці Ради Європи по боротьбі з тероризмом всерйоз стурбовані тим, що після пандемії коронавірусу у світі може зрости ризик використання екстремістами біологічної зброї. За їхніми словами, це може бути дуже дієвим та завдати великої шкоди людям й економіці. Експерти звертають увагу на те, що теперішня ситуація з COVID-19 продемонструвала вразливість сучасного суспільства перед вірусними інфекціями та їх страшний потенціал. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Фахівці бояться того, що після пандемії зросте ризик використання біологічної зброї. У висновку експертів також наголошується, що деякі екстремістські угруповання вже експериментували з такою зброєю. Використання біозброї може бути дуже дієвим. А також завдати величезної шкоди як людям, так і економіці", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, експерти просять усі європейські країни напрацювати сильну та скоординовану відповідь на можливу загрозу. За їхніми словами, для цього потрібна загальна система моніторингу, яка допоможе розслідувати підозрілі випадки.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно глава Європейського центру з профілактики та контролю захворювань Андреа Аммон виступила з доволі неочікуваною заявою — вона наголосила, що вважає неминучою другу хвилю епідемії коронавірусу у Європі. За її словами, питання лише в тому, коли вона буде і наскільки великою.

"Вірус навколо нас і поширюється набагато більше, ніж в січні і лютому. Я не хочу малювати картину кінця світу, але я думаю, що ми повинні бути реалістичними. Що зараз не час повністю розслаблятися", — заявила Андреа Аммон.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник Білого дому Дональд Трамп планує провети очну зустріч лідерів "Великої сімки" в кінці червня. Його представники розповідають, що G7 буде обговорювати найважливіші виклики, з якими зіткнулися країни — пандемію коронавірусу та світову кризу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?