Це була помилка - ще один світовий лідер опинився в епіцентрі гучного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Це була помилка - ще один світовий лідер опинився в епіцентрі гучного скандалу

Джерело:  online.ua

Президента Австрії Александера ван дер Беллена активно критикують, оскільки він порушив карантинні правила, засидівшись у ресторані. І хоча впливовий політик вже вибачився перед народом, люди все одно не розуміють, чому владна еліта дозволяє собі такі нахабні вчинки та ігнорує карантинні обмеження, які були введені абсолютно для всіх. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Vienna.at.

Згідно з даними ЗМІ, Александер ван дер Беллен разом із дружиною проводив час у італійському ресторані в центрі Відня в неділю ввечері. Поліцейські зайшли у ресторан після опівночі, проводячи рутинну перевірку, і спіймали президентське подружжя у зоні просто неба з напоями на столі. Що важливо розуміти, це порушенням правил, оскільки в Австрії ресторани та кафе, згідно з коронавірусними обмеженнями, повинні зачинятися не пізніше 23:00.

"Я вийшов поїсти вперше з моменту карантину з двома друзями та дружиною. Ми поспілкувались і, на жаль, не стежили за часом. Мені справді шкода. Це була помилка", - прокоментував скандал ван дер Беллен у соціальних мережах.

Варто зазначити, що інцидент з австрійським лідером може дорого коштувати закладу. За порушення законів про заходи COVID-19 ресторатори можуть бути вимушені сплатити штраф у розмірі до 30 тисяч євро. Президент країни наголосив, що готовий взяти на себе всю відповідальність.

За словами власника закладу, ресторан офіційно закрився після видачі останнього замовлення о 23:00, як того вимагає закон. Він думав, що клієнтам дозволяють залишатися на терасі після цього часу, якщо вони бажають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутат парламенту Молдови Юріє Реніца 18 травня на прес-конференції представив шокуючий відеокомпромат на лідера країни Ігоря Додона. Він розповів, що на відеозаписі колишній очільник Демпартії Володимир Плахотнюк і ексвіцеголова партії Сергій Яралов "передають пакет з грошима президенту Ігорю Додону".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?