Аваков теж "мій": Шмигаль виступив з неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков теж "мій": Шмигаль виступив з неочікуваною заявою

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль наголосив, що намагається дослухатися до глави МВС Арсена Авакова, визнає його досвід, однак ставить його в один ряд з іншими міністрами. За словами прем'єра, не потрібно плутати доброту із слабкістю, і м'якість з тверезим глуздом. Він також додав, що Арсен Аваков – міністр з колосальним досвідом, 5 урядів. Шмигаль звернув увагу на те, що очільник МВС має досвід бюрократа, досвід політика, досвід менеджера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"І дійсно Аваков часто дає хороші ідеї і хороші пропозиції. Я з ними погоджуюся. Коли міністри дають хороші пропозиції, я теж з ними погоджуюся. Просто до Авакова більша увага як до такого політичного важковаговика... Аваков теж "мій" – він у моєму уряді. Я ж не відкидаю його політичної ваги, всі ми розуміємо його роль в структурі державного управління і в політиці. Але у той же час він такий самий міністр, як всі інші, він є членом уряду, який я очолюю", - запевняє Денис Шмигаль.

За словами глави Кабміну, у нього з Аваковим абсолютно рівні стосунки так само, як з усіма міністрами.

Однак декілька міністрів анонімно поскаржилися, що Шмигаль часом занадто обережно ставиться до Авакова.

"Було кілька випадків, коли весь Кабмін був готовий підтримати якусь постанову, але Аваков був проти. Тоді Шмигаль на нього дивився і казав: оскільки немає одностайності, відкладемо це рішення", - розповіло анонімне джерело в уряді.

Інший міністр стверджує, що Аваков ніколи не каже, що "я проти такого рішення".

"Він каже: "Добре, хороша ініціатива, але якщо через тиждень прийду вас заарештовувати, то не дивуйтесь. Бо це незаконно". І такий стиль має великий вплив на всі "гарячі голови" у нас", - розповідає чиновник-анонім.

Варто звернути увагу на те, що колишній глава уряду Олексій Гончарук на посаді прем’єра намагався дистанціюватися від Арсена Авакова, та й голова МВС часто не ходив на його наради.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський звернув увагу українських громадян на те, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк, однак відповідальність за неї несе очільник МВС Арсен Аваков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?