Коли людина з коронавірусом перестає бути заразною - дослідження вразило світ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Коли людина з коронавірусом перестає бути заразною - дослідження вразило світ

Коли людина з коронавірусом перестає бути заразною - дослідження вразило світ
Джерело:  online.ua

Вчені з Сінгапуру дійшли неочікуваного висновку - їм вдалося виявити, що пацієнти з COVID-19 не можуть заражати інших людей через 11 днів після інфікування. Варто звернути увагу на те, що так відбувається навіть якщо в організмі все ще залишається коронавірус, який виявляють тести. Однак, за словами науковців, заразність зберігається в період від 7 до 10 днів після появи класичних ознак хвороби, серед яких висока температура, а також сухий кашель. Проте, що цікаво, всі спроби ізолювати COVID-19 і виділити його культуру через 11 днів після початку симптомів закінчилися безрезультатно. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на New York Post.

"Такими є результати роботи вчених Національного центру інфекційних хвороб та Академії медицини Сінгапуру, в яких взяли участь 73 пацієнти з коронавірусом", - зазначає видання.

За словами науковців, позитивні тести підтверджували той факт, що вірус з організму пацієнтів не зник через два тижні, однак його було замало для інфікування.

"Ґрунтуючись на зібраній інформації з моменту початку пандемії COVID-19, ми можемо сказати, що інфекційний період коронавірусу у пацієнтів з симптомами становить близько двох днів перед початком появи симптомів і зберігається протягом 7-10 днів після", - наголошують дослідники.

Окрім того, звертається увагу на те, що кількість активних реплікацій вірусних частинок швидко знижується після першого тижня, і обсягу вірусу, не достатнього для інфікування інших людей на другому тижні хвороби.

Що також важливо розуміти, світу не варто розраховувати на швидке завершення пандемії коронавіруса — інфекція затримається як мінімум до кінця року. Про це йдеться в новому прогнозі вчених Сінгапурського університету технологій та дизайну

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, політична еліта ЄС б’є на сполох через нову масштабну проблему — так, експерти Ради Європи по боротьбі з тероризмом всерйоз стурбовані тим, що після пандемії коронавірусу у світі може зрости ризик використання екстремістами біологічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?