Це дивно - Кабмін визнав, що знову припустився серйозної помилки
Категорія
Україна
Дата публікації

Це дивно - Кабмін визнав, що знову припустився серйозної помилки

Це дивно - Кабмін визнав, що знову припустився серйозної помилки
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль виступив з гучною заявою - він наголосив, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища знову буде розділене. За словами самого прем'єра, об'єднання міністерств, яке відбулося у вересні 2019 року, не дало очікуваного ефекту і було помилкою - це потрібно визнати, щоб рухатися далі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету Міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім - вугільна галузь, а потім - про червонокнижні рослини і вилов мотиля. З тих пір я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе", - наголосив глава уряду.

Окрім того, Денис Шмигаль прогнозує, що в нашій країні може з'явитися окреме аграрне міністерство.

"Є кілька ідей. Перше - це можливість виділення з Міністерства економіки аграрного спрямування в окреме міністерство. Це існує на рівні ідеї, ми над цим працюємо спільно з міністром економіки, спільно з віце-прем'єрами", - зазначив глава уряду.

Також Денис Шмигаль анонсував посилення промислового блоку.

"Яким чином це робити, поки що дискутується - створювати окрему посаду віце-прем'єра, призначити сильного заступника в Міністерстві економіки або, можливо, створювати Міністерство промислової політики і державного оборонного замовлення. Йде дискусія, ми шукаємо формули, людей і найкращий формат реалізації", - каже глава уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Денис Шмигаль наголосив, що намагається дослухатися до глави МВС Арсена Авакова, визнає його досвід, однак ставить його в один ряд з іншими міністрами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?