Послаблення карантину: Кличко пояснив, чого чекати з 1 червня
Категорія
Україна
Дата публікації

Послаблення карантину: Кличко пояснив, чого чекати з 1 червня

Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко анонсував нові послаблення карантину вже з наступного понеділка, 1 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КМДА.

За словами мера, влада підготувала перелік закладів та установ, які відновлять роботу.

"Із першого червня, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, ми плануємо відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм. Також із 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів", - виступив Кличко на брифінгу.

Також очільник міста нагадав про послаблення з 23 травня — відновлення роботи громадського транспорту й магазинів площею до 1000 квадратів.

"Із дотриманням норм та регламентів, він повинен перевозити пасажирів у межах кількості місць для сидіння. У неділю, за графіком вихідного дня, на лініях працювали: 191 автобус, понад 250 тролейбусів, 125 трамваїв. І 60 маршруток "Київпастрансу". Також із суботи перевозять пасажирів i маршрутки приватних перевізників. У неділю їх в місті працювало 770 одиниць", - додав він.

Салони усіх транспортних засобів дезінфікують, а пасажири та водії користуються масками.

Нагадаємо, станом на ранок 25 травня в Україні підтвердили 21 245 випадків коронавірусу COVID-19. За останню добу кількість збільшилась на 259, безпосередньо у КИєві - 29 нових випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Київської області послаблять карантинні обмеження, це станеться вже у вівторок, 26 травня. За словами Василя Володіна, тимчасово виконувача обов’язки голови Київської ОДА, йдеться про відновлення руху громадського транспорту міського та обласного значення, роботи дитячих садків, готелів, початок спортивних змагань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?