Все, що заманеться Авакову: глава МВС ухвалив несподіване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Все, що заманеться Авакову: глава МВС ухвалив несподіване рішення

Центр протидії корупції поділився з українцями важливими даними - антикорупціонери заявили, що в Нацполіції з’явився Департамент захисту інтересів суспільства і держави, але інформацію про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження правоохоронці засекретили. За словами представників ЦПК, під "інтересами суспільства та держави" "може бути все, що заманеться главі МВС Арсену Авакову". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на запит Центру протидії корупції.

"На запит Центру протидії корупції у Нацполіції відповіли, що у її складі створено новий підрозділ – Департамент захисту інтересів суспільства і держави. Ні його функції, ні повноваження, ні структура не розкриваються", - зазначається в повідомленні.

У відповіді наголошується, що відомості про структуру, загальну чисельність, завдання і функції Департаменту "становлять службову інформацію". Очільник правління ЦПК Віталій Шабунін звернув увагу на те, що під "інтересами суспільства та держави" "може бути все, що заманеться Авакову". На його думку, поліція вирішила "продовжити займатися тиском на бізнес та економіку, але вже без Департаменту захисту економіки, на ліквідації якого так піарилися, а за допомогою нового підрозділу". В ЦПК наголошують, що новий департамент "успадкував функції економічного", але покриватиметься за ширмою "службової інформації".

Варто звернути увагу на те, що на початку осені 2019 року уряд розформував Департамент захисту економіки Нацполіції. Мотивували це тим, що поліція не повинна втручатися у діяльність бізнесу. Український лідер Володимир Зеленський і його команда неодноразово наголошували на необхідності створення нового незалежного органу економічної безпеки. Глава держави навіть подавав відповідний законопроєкт і вимагав ухвалення його до 2020 року. Однак наразі новий орган так і не створили.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль зізнався, як насправді ставиться до глави МВС Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?