Нищівна коронакриза: у Німеччині оголосили про початок рецесії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нищівна коронакриза: у Німеччині оголосили про початок рецесії

Джерело:  online.ua

Німецька економіка офіційно впала у рецесію внаслідок пандемії нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Spiegel Online.

За даними федерального статистичного управління, різкий спад спостерігається протягом усього першого кварталу року. Скорочення ВВП у цей період становить 2,2% у порівнянні з останнім кварталом 2019 року.

Показник падіння став найбільш значущим з часів фінансової кризи 2008 року та взагалі другим за масштабом від моменту об'єднання Німеччини.

Перш за все це пов'язано зі зниженням споживчих витрат на 3,2%. Також вплинуло падіння інвестицій компаній у підприємства та обладнання на 6,9%. Водночас показники експорту та імпорту впали на 3,1% та 1,6% відповідно.

Представники німецького федерального уряду прогнозують за найгіршим варіантом найпотужнішу рецесію з часів Другої світової війни. ВВП впаде приблизно на 6,3%.

Згідно з відомостями статистичного відомства, також є позитивні тенденції. Кількість жертв ДТП стало найнижчим від початку об'єднання. Протягом березня-2020 зареєстрували 158 смертей, у той час як за березень-2019 на дорогах загинули 234 громадян.

Станом на 25 травня на території Німеччини підтвердили 180 тисяч випадків нового коронавірусу COVID-19. Раніше про початок рецесії оголосили у кількох інших розвинених країнах світу.

Як повідомляв ONLINE.UA, поки весь світ шукає спосіб вибратися з економічної кризи, що виникла на тлі коронавірусного карантину, найбагатші люди планети продовжують заробляти гроші — за останні два місяці вони розбагатіли на 255 млрд доларів, і це в той період, коли мільйони людей залишилися безробітними й не знають, де брати кошти на існування. Найбільше розбагатів Марк Цукерберг — його статок збільшився на $31,4 млрд і сьогодні оцінюють у 86,5 млрд доларів. Такі гроші йому принесла соцмережа Facebook, акції якої піднялися на 60%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?