Це може статися в 2020 році - Кабмін повідомив українцям прекрасну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це може статися в 2020 році - Кабмін повідомив українцям прекрасну новину

Це може статися в 2020 році - Кабмін повідомив українцям прекрасну новину
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль наголосив, що наша країна може перейти до накопичувальної пенсійної системи вже у 2021 році. Варто звернути увагу на те, що накопичувальний рівень буде фінансуватися з уже існуючих податків та не передбачатиме нових виплат для працівників. Глава уряду розповів про імовірність такого швидкого переходу до більш сучасної пенсійної системи. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс -Україна".

"Ми зараз готуємо законопроєкти. Не хочу здатися занадто оптимістичним, але до 1 січня 2021 року це цілком реально запровадити", - зазначив очільник уряду.

На його думку, накопичувальна пенсійна система – це єдиний шлях, аби майбутні пенсіонери отримували гідну пенсію, а бізнес не отримував додаткове податкове навантаження.

"Обговорюється наступний варіант: 2% від нинішнього ЄСВ виділяємо в накопичення, не збільшуючи навантаження ні для фірми, ні для людини; ще 2% беремо по ПДФО", – зазначив Денис Шмигаль.

Він також звернув увагу на те, що 4% збір дозволить за нинішніх цін накопичити до виходу на пенсію 1 мільйон гривень. Втім за нашими підрахунками, ця сума перебільшена у декілька разів.

Що важливо розуміти, у березні поточного року середня зарплата в Україні становила 11 тисяч 446 гривень. 4% з цієї суми – це 457 гривень. Тобто щоб накопичити 1 мільйон гривень, потрібно працювати 182 роки. За 35 років роботи на середню зарплату людина накопичить майже 192 тисячі гривень.

Як відомо, накопичувальна пенсійна система – це прогресивний варіант, коли платник податків сам складає гроші на власну пенсію. Це є альтернативою, коли пенсія як борг переходить від одного покоління іншому. У такому разі пенсії стають персоналізованими, а їхній розмір передовсім залежить від сплачених податків. Укаїнські працівники отримують додатковий стимул сплачувати податки, а не отримувати зарплати у конвертах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пенсіонери отримають обіцяну тисячу гривень доплати до пенсії у зв’язку з коронавірусним карантином, як тільки Кабмін виділить гроші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?