Зеленський жорстко розкритикував Шмигаля - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський жорстко розкритикував Шмигаля - що сталося

Джерело:  online.ua

25 травня український лідер Володимир Зеленський дорікнув главі Кабміну Денису Шмигалю, що лікарні не забезпечені засобами індивідуального захисту. Окрім того, він наголосив, що триматиме подібні закупівлі Міністерства охорони здоров’я на особистому контролі. Про це він повідомив за результатами селекторної наради 25 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

"Ми отримуємо сигнали, що не все є в лікарнях. Попри цифру уряду, що начебто медзаклади забезпечені на 70%, деяких засобів там немає. Якщо антисептиком медики забезпечені на 600%, то одноразових халатів є лише 16%, а одноразових захисних окулярів і щитків – взагалі 4%, костюмів біозахисту – 51%. Отже, лікарні не забезпечені", - поскаржився український лідер.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що щоб говорити про 70% забезпеченості, треба мати всіх товарів по 70%. Очільник Кабміну на це відповів, що КМУ поставив собі завдання забезпечити 3-місячний запас засобів захисту для медиків. За словами Дениса Шмигаля, в пріоритеті будуть ті постачальники, які зможуть поставити медзасоби найближчим часом.

Варто зазначити, що Служба безпеки України у свою чергу повідомила, що розпочала кримінальні провадження проти шести компаній, які здійснювали несумлінні закупівлі. Йдеться про постачання товарів після отримання грошей, погану якість тощо.

Що важливо розуміти, кількість хворих на коронавірус в Україні значно зменшилася — в понеділок, 25 травня, станом на 9:22, зафіксовано 21 245 випадків зараження. За останню добу виявлено 259 нових випадків. Також вказано, що 623 людини померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою. Вже 7 234 українці змогли перемогти COVID-19.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, фахівці Ради Європи по боротьбі з тероризмом всерйоз стурбовані тим, що після пандемії коронавірусу у світі може зрости ризик використання екстремістами біологічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?