Грузія висунула ультиматум Україні після скандалу з Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія висунула ультиматум Україні після скандалу з Саакашвілі

Грузія висунула ультиматум Україні після скандалу з Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Влада Грузії зізналася, що хоче нормалізувати відносини з офіційним Києвом, які погіршились після гучного скандалу з призначенням Міхеїла Саакашвілі до Нацради реформ. Як відомо, тоді вони відкликали свого посла для консультації. Проте Грузія наголосила,що чекає на перші кроки саме від української сторони. Лише після цього у Тбілісі ухвалять рішення повернути посла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання interpressnews.

Варто звернути увагу на те, що у МЗС Грузії провели першу зустріч з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе. Грузинська сторона висунула умову для нормалізації відносин.

"Ми будемо стежити за розвитком процесів в Україні, які кроки робитиме український уряд для нормалізації відносин з Грузією. Тоді приймемо рішення про дату повернення посла до України", – наголосили в МЗС Грузії.

Окрім того, нардепка Грузії Ека Беселія зізналася, що виклик посла Грузії в Україні був великою помилкою. На її думку, подібні заходи країни вживають під час війни або інших напружених ситуаціях. Вона додала, що ситуація, яка склалася між Україною та Грузією, може бути покращена, якщо Грузія визнає свою помилку і поверне посла в Україну.

"Це був неполітичний, недипломатичний крок та дуже велика політична помилка", – наголосила політикиня.

Як відомо, 7 травня 2020 року на сайті президента України був опублікований указ про призначення Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Що важливо розуміти, у Грузії розкритикували призначення Саакашвілі ще до того, як про це стало відомо офіційно. Грузинська сторона відкликала свого посла з України - глава держави Володимир Зеленський назвав це рішення "помилкою".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті розкрив всі карти щодо призначення Саакашвілі. Президент пояснив, навіщо він дав посаду колишньому президенту Грузії і уточнив, коли чекає результатів його роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?