Ми не допустимо - Росія кинула новий виклик США
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не допустимо - Росія кинула новий виклик США

Джерело:  online.ua

25 тавня очільник Роскосмосу Дмитро Рогозін виступив з гучною заявою - він наголосив, що російська влада не бажає брати участь в гонці за освоєння Місяця, але і не дозволить його приватизувати. За його словами, офіційна Москва зацікавлена в освоєнні супутника Землі і проведенні там експериментів, однак відмовляється вплутуватися в гонку за його освоєння. Окрім того, чиновник порівняв це з програмою "зоряних воєн", на яку СРСР витратив величезні гроші, а також з перегонами, що "нагадують передвиборчі змагання, які в США влаштували республіканці і демократи". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Комсомольську правду".

  "Ми не повинні смикатися так, як реагував СРСР на американську стратегічну оборонну ініціативу. Тоді колосальні гроші були кинуті на фантастичну ідею, в результаті не реалізовану", - заявив Дмитро Рогозін.

За його словами, Місяць цікавий для Росії як "супутник, який забезпечує життєдіяльність нашої планети".

"Ми будемо відпрацьовувати експерименти, необхідні щодо астероїдів і далеких планет. Але Місяць не є кінцевою метою ... Ми в жодному разі не допустимо приватизації Місяця ким би то не було", - додав Рогозін.

Що важливо розуміти, у настопному році Роскосмос має намір відправити на Місяць апарат Луна-25. А в 2024-2025 роках підуть Луна-26 і Луна-27, які почнуть проведення наукових досліджень. Як вдомо, в середині травня NASA представило Угоди Артеміди - угода про принципи освоєння Місяця.

Як повідомляв ONLINE.UA,  астрономи космічного агентства NASA продемонстрували фактичну загибель  комети за назвою Atlas. Світлини зробили завдяки телескопу Hubble.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?