Забороняють говорити правду: СБУ поділилася з українцями важливими даними
Категорія
Україна
Дата публікації

Забороняють говорити правду: СБУ поділилася з українцями важливими даними

Забороняють говорити правду: СБУ поділилася з українцями важливими даними
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України розповіла про те, що постійно документує інформаційну агресію в окупованих Донецьку та Луганську, де усі засоби масової інформації, фейкові органи влади та бізнес контролюються ФСБ РФ. За словами СБУ, проросійські сили вказують журналістам, про що і як саме вони мають писати. Наголошується, що контент в ОРДЛО – це неіснуючі успіхи "республік", приховування корупції та соціальних проблем". На гучне зізнання зважився один із колишніх керівників пропагандистського каналу Горлівки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт СБУ.

"Після втечі з окупованої території чоловік прийшов до СБУ і розповів, що на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу за кожним каналом, радіо та видавництвом закріплений свій куратор. Донедавна цими процесами керував Олександр Казаков – ексрадник одного з ватажків бойовиків Олександра Захарченка", - йдеться в повідомленні.

Чиновник також розповів, що щомісяця усіх керівників ЗМІ та працівників так званого Міністерства інформації збирають на наради, які проводять росіяни. Усім медіа постійно нагадують, що про реальну ситуацію в "республіках" писати суворо заборонено. Зокрема, не можна розповідати про закриття шахт, страйки, безгрошів’я, повальну корупцію та беззаконня. Окрім того, що важливо розуміти, працівників ЗМІ відправляють до Ростова в Донський державний технічний університет, де їх вчать вести інформаційну війну всередині країни.

Також від усіх медіа вимагають постійні сюжети про начебто жахливу ситуацію в Україні, а матеріали перед випуском погоджують у "Мінінформі ДНР" куратори з РФ. В СБУ звернули увагу на те, що через постійний пресинг з ОРДЛО масово втікають як посадовці, так і пересічні громадяни. Багато з них звертаються за допомогою до Служби безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що протягом останніх 6 років  Служба безпеки України викрила в своїх лавах  понад півтори тисячі зрадників. В СБУ розповіли, що що з 2014 року виявили 1 639 співробітників, які причетні до злочинів проти основ національної безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?