Орієнтовно наступного тижня: Шмигаль вразив заявою про довгоочікувану подію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Орієнтовно наступного тижня: Шмигаль вразив заявою про довгоочікувану подію

Орієнтовно наступного тижня: Шмигаль вразив заявою про довгоочікувану подію
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль стверджує, що офіційний Київ може отримати перший довгоочікуваний транш Міжнародного валютного фонду вже наступного тижня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, усі контакти між сторонами України та фонду знаходяться на фінальній стадії.

"Ми з ними вийшли фактично на фінішну пряму. Умови зрозумілі, ми чекаємо транш орієнтовно наступного тижня. З точки зору розуміння ситуації, МВФ прийняло відповідні рішення, а ми виконали всі домовленості, які у нас були, не дивлячись на деякий скептицизм окремих експертів", - пояснив Шмигаль.

Очільник уряду додав, реформування окремих галузей водночас, яке вже розпочали, не буде у жодному разі зупинятися.

"Зокрема, ми активно завершуємо реформу децентралізації. На сьогоднішній день прийнятий 21 перспективний план областей. Найближчим часом буде сформований весь перспективний план держави, що дасть нам змогу переходити до наступного етапу, а саме виборчого процесу", - підкреслив Шмигаль.

Слід нагадати, отримання нової програми співпраці з МВС — довготривала тема для українського уряду. Переговори розпочали представники Кабміну ще за часів каденції Олексія Гончарука, у вересні 2019 року. З того часу контакти тривали, але без остаточного результату — перших траншів.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль наголосив, що наша країна може перейти до накопичувальної пенсійної системи вже у 2021 році. Варто звернути увагу на те, що накопичувальний рівень буде фінансуватися з уже існуючих податків та не передбачатиме нових виплат для працівників. Глава уряду розповів про імовірність такого швидкого переходу до більш сучасної пенсійної системи. Деталі — в окремому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?