Транзит впав майже до нуля - у Путіна виникли нові серйозні проблеми
Категорія
Політика
Дата публікації

Транзит впав майже до нуля - у Путіна виникли нові серйозні проблеми

Транзит впав майже до нуля - у Путіна виникли нові серйозні проблеми
Джерело:  online.ua

Російський "Газпром" знизив транзит газу по газопроводу Ямал-Європа до десятої частини від пропускної потужності. Варто звернути увагу на те, що транзит не знижений через ремонтні роботи, що заплановані на 6-11 липня. Крім того, GSA Platform на щоденні аукціони виставляє максимальну потужність труби, а транзит відповідає купленим на аукціонах потужностям. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"На газову добу 19 травня було викуплено 93% потужностей труби (всього пропонувалося 3,7 млн куб. м на годину і 89 млн кубів на добу), і, крім того, ще придбано 1,5% на залишок газової доби з 19:00 до 6:00; на 20 травня було затребувано 79% потужностей магістралі; на 21 травня - 65% на добу і ще більше того 7%, 22 травня було заброньовано 74% труби, 23 травня - 33%, а 24 і 25 травня - по 10% (це 9,3 млн кубометрів на добу)", - зазначає видання.

Що важливо розуміти, за фактом з початку неділі з магістралі Ямал-Європа до ФРН потрапляє обсяг приблизно в одну соту від пропускної здатності труби.

"Транзит газу по газопроводу Ямал-Європа здійснюється відповідно до заявок ПАТ Газпром і європейських покупців газу, тому коливання обсягу транзиту пов'язані зі зниженням попиту з їхнього боку", - розповіли представники компанії Белтрансгаз, яка є оператором білоруської ділянки газопроводу.

Варто зазначити, що довгостроковий контракт на транспортування російського газу по магістралі Ямал-Європа закінчився 17 травня. Далі потужність труби розподіляється на аукціонах різного терміну (від року до кількох годин).

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду  Денис Шмигаль одним із перших відреагував на рішення німецького регулятора,  який відмовився виводити Північний потік-2 з-під вимог оновленої Газової директиви ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?