Вчені неочікувано заявили про ще один спосіб передачі COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені неочікувано заявили про ще один спосіб передачі COVID-19

Вчені неочікувано заявили про ще один спосіб передачі COVID-19
Джерело:  online.ua

Китайські вчені неочікувано заявили про те, що вперше виділили живий SARS-CoV-2 з фекалій зараженої коронавірусом людини. Тим самим науковці підтвердили теорію фекально-оральної або фекально-дихальної передачі інфекції. Варто звернути увагу на те, що досі фекально-оральний спосіб передачі інфекції багатьма дослідниками не визнавався, однак тепер сумнівів не залишилося. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Emerging Infectious Diseases.

Зазначається, що науковці досліджували фекалії 78-річного пацієнта. За словами вчених, пенсіонер важко переносив хворобу і через кілька днів після госпіталізації помер. При цьому аналізи калу, зібраного за два тижні перебування пацієнта в лікарні, показали наявність в них SARS-COV-2.

"При цьому у фекаліях містилося більше вірусної РНК, ніж в мазках з горла чи носа", - розповідають вчені.

Окрім того, згодом науковці знову змогли виділити живий вірус зі зразків калу інших пацієнтів. Фахівці наголошують, що це підтверджує той факт, що коронавірусом можна заразитися, вдихнувши пари фекалій зараженої вірусом людини. Варто звернути увагу на те, що аналогічний спосіб зараження був поширений під час епідемії атипової пневмонії 17 років тому.

"Під час пандемії важкого гострого респіраторного синдрому у 2003 році 329 жителів приватного житлового комплексу в Гонконзі були інфіковані; 42 померли через те, що несправність каналізації призвела до аерозолізації забруднених фекалій, які стали джерелом інфекції", - пише видання.

Варто зазначити, що нещодавно медики підрахували, скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні. Вони заявили, що лікування одного хворого обійдеться в 5-10 тисяч гривень. Таку суму назвав головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  коли закінчиться пандемія коронавіруса в Україні. Дослідники впевнені, що інфекцію вдасться подолати вже до кінця літа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?