Чи буде відставка Авакова - у МВС прокоментували резонансний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи буде відставка Авакова - у МВС прокоментували резонансний скандал

Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ виступили з гучною заявою - там наголосили, що ймовірна відставка глави відомства Арсена Авакова після події у Кагарлику, де поліцейські катували і зґвалтували дівчину, є необґрунтованою. Заступник очільника МВС Антон Геращенко звернув увагу на те, що наразі відомство будує таку правоохоронну систему, яка реагує на подібні події, а не приховує. Окрім того, посадовець підкреслив, що МВС не терпить насильства, тому одразу буде робите усе, аби притягнути винних до відповідальності. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я вважаю, що у цій ситуації рішення (про відставку Авакова – ред.) не обґрунтоване. Тому що ми будуємо систему, за якої вона реагує на подібні події. Ще раз наголошу: до Майдану подібні дії приховували. У нас же позиція – і це якраз результат роботи міністра внутрішніх справ – у нас повна нетерпимість до катувань і насильства. Миттєва реакція на те, щоб притягати до відповідальності таких людей", - заявив Антон Геращенко.

Окрім того, посадовець додав, що після дзвінка потерпілої до поліції протягом 12 годин було здійснено розслідування, а підозрювані – затримані.

"Це і є найкраща реакція поліції", – сказав Геращенко.

Нагадаємо, що нещодавно до поліції звернулася 26-річна дівчина, яка заявила про побиття та зґвалтування у поліцейському відділку. Вона розповіла, що 23 травня її викликали на допит в поліцію як свідка. Там працівники поліції закували її у наручники, стріляли над головою з вогнепальної зброї, а після цього зґвалтували. Вранці 25 травня поліцейських затримали за підозрою в зґвалтуванні - це 35-літній начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх одразу звільнили. Слідчі ДБР готують повідомлення про підозру затриманим. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нацполіції створили Департамент захисту інтересів суспільства і держави, однак про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження правоохоронці засекретили. За словами представників ЦПК, під "інтересами суспільства та держави" "може бути все, що заманеться главі МВС Арсену Авакову".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?