Вже цього тижня: у Кабміні повідомили українцям надзвичайну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже цього тижня: у Кабміні повідомили українцям надзвичайну новину

Вже цього тижня: у Кабміні повідомили українцям надзвичайну новину
Джерело:  online.ua

Пасажирський рух залізницею в Україні відновлять раніше запланованого періоду, стверджує міністр інфраструктури Владислав Криклій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у програмі "Сніданок з 1+1".

За словами топ-посадовця, перші потяги почнуть роботу вже цього тижня, а не після 1 червня. Йдеться про всі типи поїздів — експреси, нічні тощо. Головним напрямком стане південь, де "чекає море" та ситуація нібито не складна.

Окрім того, певну частину потягів спрямують за кордон. Українцям не доведеться більше чекати на евакуаційні рейси чи переплачувати за перетин.

Кожна область вирішуватиме питання про відновлення руху завдяки спеціальній комісії з техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Автобуси та потяги не їздитимуть у регіонах, де цього не дозволить епідемічна ситуація.

"Робити висадку можна, а підбирати пасажирів — з логіки прийнятих рішень воно буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт — це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби", - пояснив Криклій.

Міністр анонсував появу залізничних квитків у продажу вже із середи-четверга 27 або 28 травня. Їх ціна не зміниться, однак вони коштуватимуть дорожче через традиційний літній фактор. Зазвичай з червня до кінця серпня квитки продають із додатковим коефіцієнтом у 7%.

Під час посадки до кожного вагону пасажирам вимірюватимуть температуру. Люди в одному купе, ймовірніше, зможуть не користуватися масками.

"Я не думаю, що всі в масках будуть спати. Принаймні, коли ми будемо їхати у приміських електричках, всі будуть дотримуватися масочного режиму. Щодо купе і плацкартів, то там фіналізуються рішення, щоб родина могла підселятися, і там без обмежень. Якщо не родина, то тоді, можливо, з якимись додатковими обмеженнями. Зараз це рішення має фіналізуватися", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я визначили 7 регіонів, які не готові до подальших послаблень карантину. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Львівська, Рівненська, Чернівецька області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?