Зеленський терміново подзвонив президентці Словаччини - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново подзвонив президентці Словаччини - що сталося

Зеленський терміново подзвонив президентці Словаччини - що сталося
Джерело:  online.ua

26 травня глава держави Володимир Зеленський під час термінових телефонних переговорів з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою обговорив необхідність підписання угоди, потрібної для розблокування роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород". Український лідер вкотре нагадав про зацікавленість офіційного Києва у якомога швидшому підписанні українсько-словацької угоди, яка дозволить відновити роботу Міжнародного аеропорту "Ужгород". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"Цей аеропорт надзвичайно важливий для України та Закарпатського регіону. Розраховую на швидке погодження угоди Словаччиною. Також переконаний, що після завершення карантинних заходів наші уряди мають спільно докласти зусиль для відновлення динаміки співпраці у торговельно-економічній, транспортній, транскордонній сферах", - підкреслив український лідер.

Варто звернути увагу на те, що інформація про суттєве наближення країн до розблокування аеропорту "Ужгород" була оприлюднена в грудні 2019 року. Глава Мінінфраструктури Владислав Криклій 18 грудня заявив, що на переговорах зі словацькою стороною дійшли згоди щодо редакції проєкту угоди. Окрім того, міністр зазначив, що Україна максимально швидко забезпечить проходження внутрішньодержавних процедур погодження та сподівається на такі самі дії словацької сторони.

Що важливо розуміти, злітна смуга ужгородського летовища закінчується на кордоні зі Словаччиною: літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини. Для повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" необхідна міжурядова угода між Україною та Словацькою Республікою, яка має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словаччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава держави Володимир Зеленський провів переговори телефоном з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо - усі важливі деталі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?