Зеленський та Шмигаль раптово заявили про новий план щодо виходу з карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський та Шмигаль раптово заявили про новий план щодо виходу з карантину

Зеленський та Шмигаль раптово заявили про новий план щодо виходу з карантину
Джерело:  online.ua

26 травня український лідер Володимир Зеленський та очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль озвучили нову цікаву ідею - вони наголосили, що необхідно страхувати всіх медиків на передовій. Окрім того, президент країни підкреслив, що він підтримує ідею залучення волонтерів на час виходу з карантину, як це зробили в Італії. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента за результатами наради 26 травня, передає ONLINE.UA.

"Ми говорили про хороший приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, котрі працюють на передовій. Я вже наголошував, що це треба втілити по всій Україні. Будь ласка, зберіть усі документи, які дадуть зрозуміти, коли наші лікарі будуть застраховані", - заявив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що про новацію Італії із залучення волонтерів для допомоги у дотриманні заходів безпеки розповів главу уряду Денис Шмигаль. Українському лідеру дана ідея сподобалась, і він підтримав її втілення в Україні. На думку Зеленського, волонтери могли б нагадувати людям про потребу соціальної дистанції і носіння масок.

Окрім того, в ОПУ нагадали, що в нашій країні за останню добу кількість тих, хто одужав від коронавірусу перевищила кількість тих, хто захворів (341 та 339 осіб відповідно). Український лідер наголосив, що ця мінімальна перевага та зменшення кількості хворих навіть при збільшенні тестувань свідчать про позитивну тенденцію на шляху до подолання епідемії. Згодом глава уряду в соцільних мережах уточнив, що оскільки ідею з волонтерами підтримав Володимир Зеленський, то її втілюватимуть у життя.

Що також важливо розуміти, нещодавно глава МОЗ Максим Степанов розказав українцям, що в 2020 році у близько тисячі лікарень по всій Україні було недостатнє фінансування. Міністр додав, що менше коштів, ніж виділяли раніше, направили в регіональні лікарні, а також в дитячі та інфекційні заклади.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у поліцейського зі складу Об’єднаних сил підтверджено випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19. Цю інформацію уже офіційно підтвердило командування ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?