Вчені виявили небезпеку ліків проти COVID-19, які навіть приймав Трамп
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені виявили небезпеку ліків проти COVID-19, які навіть приймав Трамп

Вчені виявили небезпеку ліків проти COVID-19, які навіть приймав Трамп
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили про припинення клінічних випробувань антималярійного препарату гідроксихлорохіну — його вважали перспективним у дії проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Lencet.

За оприлюдненими даними, фахівці проаналізували дані 96 тисяч пацієнтів з 617 лікарень світу. Вони дійшли до висновку про небезпеку від цих медикаментів, а не тільки недієвість.

Дослідники пояснили, що небезпеку становить хлорохін та його аналог гідроксихлорохін. Вони у багатьох випадках провокували ускладнення для серцево-судинної системи. Окрім того препарат підвищував ймовірність серцевої аритмії.

Раніше ВООЗ застерігала медиків усього світу від використання гідроксихлорохіну у боротьбі з COVID-19.

Зараз рішення стало більш радикальним — усі дослідження припинені. Утім, препарати залишаються ефективними у профільному напрямку — лікуванні малярії.

Цікаво, до цього моменту деякі політики міжнародного рівня пропагували ідею про дієвість гідроксихлорохіну для лікування інфікованих новим коронавірусом. Такими заявами відзначилися президенти Сполучених Штатів Дональд Трамп і Бразилії Жаїр Болсонару.

Станом на 26 травня у світі підтвердили 5,5 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. США та Бразилія стали найбільшими осередками - 1,6 мільйона й 374 тисячі хворих відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент взагалі стверджував, що приймає гідроксихлорохін. За його словами, період приймання препарату вже сягнув півтора тижня. Трамп отримує у комбінації з цинком та не здав жодного позитивного тесту на коронавірус з того часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?