САП різко відповіла на гучні звинувачення Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

САП різко відповіла на гучні звинувачення Венедіктової

САП різко відповіла на гучні звинувачення Венедіктової

26 травня очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький жорстко відреагував на відеозвернення генпрокурорки України Ірини Венедіктової, в якому вона публічно звинувачує САП у бездіяльності та обіцяє зупинити свавілля антикорупціонерів. Холодницький заявив, що у його відомстві вже готують спростування звинувачень очільниці Офісу генерального прокурора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"САП готує офіційну позицію спростування по кожній секунді відео генпрокурора", - наголосив очільник відомства.

Окрім того, Назар Холодницький зазначив, що Венедіктова у відео розповіла про низку проваджень, тому відомству потрібен певний час, щоб зібрати матеріали для спростування слів генпрокурорка. За його словами, САП вже обґрунтовані відповіді на кожне звинувачення глави ОГП.

Варто нагадати, що 26 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова оприлюднила відеозвернення до українців, під час якого звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов‘язків. Так, глава ОГП згадала провальну справу щодо нинішнього нардепа "ОПЗЖ" Рената Кузьміна, що стосується самовільного захоплення земельної ділянки в Пущі Водиці ще у 2009 роцу, провадження щодо розкрадання коштів на виконанні державного оборонного замовлення, справу щодо народного депутата Валерія Іщенка, якого з жовтня 2019 року підозрюють у заволодінні 93 мільйонами гривень "Укрзалізниці" та інші справи щодо топ-посадовців. Ірина Венедіктова назвала ці приклади "ганебними випадками бездіяльності САП", а також пообіцяла українцям, що з усім розбереться.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  глава місії МВФ в Україні Рон ван Роден попередив офіс українського лідера Володимира Зеленського,  що можливі зміни законодавства про НАБУ призведуть до перегляду дій Фонду в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?