Повернення футболу в Україну: МОЗ вже узгодило дату
Категорія
Спорт
Дата публікації

Повернення футболу в Україну: МОЗ вже узгодило дату

Повернення футболу в Україну: МОЗ вже узгодило дату
Джерело:  online.ua

Представники українського футболу та Міністерства охорони здоров'я визначилися з орієнтовною, але чіткою датою відновлення сезону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Андрія Павелка — президента Української асоціації футболу.

За його словами, організація провела відповідні переговори з міністром Максимом Степановим. Попередньо відновлення матчів Української Прем'єр-ліги та Кубку України заплановано на 30 травня.

Павелко подякував представникам відомства за роботу, яка призвала до відновлення сезону.

"Прошу членів Виконкому Української асоціації футболу підтримати рішення про відновлення чемпіонату і Кубку України з 30 травня та затвердити календар змагань. Нових перемог українському футболу!" - підкреслив президент асоціації.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу COVID-19 буквально паралізувала весь професійний спорт, зокрема й футбол. Єдиною країною Європи, де тривав чемпіонат, стала Білорусь — місцева влада не зважилася скасовувати матчі навіть на тлі епідемії.

Однією з перших значних відновлених ліг стала німецька Бундесліга. Її організатори відновили матчі у середині травня. Вони проходять із жорсткими обмеженнями, головне з яких — пусті трибуни вболівальників.

В Україні 22 травня стартував новий етап послаблення карантинних обмежень, який дозволив відновити рух транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній тренер ФК "Шахтар" Мірча Луческу негативно оцінив роботу його наступника — португальця Паулу Фонсеки. За його словами, "шахтарі" пішли неправильним шляхом після зміни тренера у своєму розвитку. Нібито команда буквально втратила три роки, тільки зараз футболісти почали робити те, що їх необхідно було — ще з 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?