Путін приголомшив світ новою скандальною заявою - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін приголомшив світ новою скандальною заявою - у чому річ

Путін приголомшив світ новою скандальною заявою - у чому річ
Джерело:  online.ua

26 травня очільник Кремля Володимир Путін під час відеоконференції з міністром оборони Сергієм Шойгу виступив з черговою скандальною заявою - він наголосив, що Росія вже пройшла пік пандемії коронавірусу. Варто зазначити, що цього ж дня російський президент повідомив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня. Також Путін додав, що акція "Безсмертний полк" і Військово-морський парад пройдуть в Росії 26 липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Треба сказати, що ми зараз від них (від ряду країн) отримуємо, від деяких, пропозиції про допомогу. Щоправда, пік (пандемії) у нас вже, на думку фахівців, вважається пройденим", - заявив Володимир Путін.

Варто звернути увагу на те, що в Росії понад 10 днів фіксують щонайменше 10 тисяч випадків коронавірусу на добу. Так, за минулу добу було виявлено 8 915 нових випадків. При цьому з лікарень за добу виписали рекордну кількість пацієнтів - 12331, рівень смертності також виявився рекордним - померли 174 особи. Окрім того, нещодавно російським журналістам вдалося дізнатися шокуючі дані про те, що смертність від коронавірусної інфекції серед лікарів в Росії у 16 разів вища, ніж в країнах зі співставними масштабами епідемії. Зазначається, в Росії від коронавірусу загинули щонайменше 186 медичних працівників. Якщо вірити офіційній статистиці, то виходить, що кожен 15-й померлий від COVID-19 в країні – це медик. Що важливо розуміти, це в 16 разів більше, ніж в шести країнах, де епідемія набула співставних масштабів.

Росіяни вже встигли розкритикувати гучну заяву Путіна в соціальних мережах.

"Скільки можна брехати людям? Невже ви нас вважаєте дурнями?; ну, так, ми пройшли пік, але попереду ще 143 таких піки щонайменше; він сам чує, що говорить? Просто абсурд; Боже, що відбувається в цій країні! Одна брехня", - коментують заяву Путіна росіяни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно стало відомо, що в рамках глобального марафону збору коштів на розробку вакцини від COVID-19, організованого Європейською комісією, зібрали вже 9,5 млрд євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?