Пастка за Коломойським закривається - журналіст поділився важливими даними
Категорія
Політика
Дата публікації

Пастка за Коломойським закривається - журналіст поділився важливими даними

Пастка за Коломойським закривається - журналіст поділився важливими даними
Джерело:  24 канал

Український журналіст Сергій Лещенко заявив, що нещодавно декілька американських медіа повідомили, що проти олігарха Ігоря Коломойського в США ведеться розслідування на предмет відмивання грошей. За його словами, мовиться про відмивання шляхом купівлі олігархом готелю на 484 номери в Клівленді з краєвидом на Великі американські озера, а також 21-поверхову офісну вежу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Окрім того, він нагадав, що американські ЗМІ писали про 2 варіанти ведення справи: сайт Bloomberg пише про те, що справу проти Коломойського веде ФБР у Клівленді; інше видання BuzzFeed уточнює, що матеріали виведення Коломойським грошей з України і придбання на них активів в США вивчає вже "гранд журі" в Клівленді.

За словами Лещенко, останнє особливо небезпечно для Коломойського, тому що саме "гранд журі" уповноважене виносити обвинувачення на своєму секретному засіданні на підставі переданих ФБР доказів, після чого видається ордер на арешт по всьому світу.

"Що це означає? Те, що Коломойський перебуває у повній непоінформованості, що створює додаткову знервованість. На якій стадії розгляд справи Коломойського в палаті "гранд журі" не повідомляється і не буде відомо до затримання підозрюваного", - зазначив український журналіст.

Окрім того, Лещенко наголосив, що почати кримінальну справу проти Коломойського американські правоохоронні органи вирішили після того, як один з колишніх партнерів олігарха Вадим Шульман почав співпрацювати з ФБР.

"Шульман звинуватив Коломойського в тому, що той розмив його частку в сталеплавильному заводі у США Warren Steel Holdings в штаті Огайо, довівши підприємство до банкрутства шляхом видачі кредитів від своїх же фірм...Все схоже на те, що пастка за Ігорем Коломойським закривається", - додав журналіст.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що український президент Володимир Зеленський нарешті підписав закон про банки, який не допускає повернення банківських установ їх колишнім власникам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?