Другий запуск Crew Dragon на МКС: онлайн-трансляція історичної події
Категорія
Технології
Дата публікації

Другий запуск Crew Dragon на МКС: онлайн-трансляція історичної події

Другий запуск Crew Dragon на МКС: онлайн-трансляція історичної події
Джерело:  online.ua

Американська компанія SpaceX незабаром відправить у космос апарат Crew Dragon разом з командою на борту — це стане першою подією у своєму роді для людства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані компанії та агентства NASA.

Місія отримала назву SpaceX Demo-2. Вона надзвичайно важлива щонайменше за кількома ознаками:

  • уперше в людській історії космонавтів на орбіту відправить приватна компанія;

  • американські космонавти не відправляли власних апаратів з командою майже 10 років;

  • це фінальне випробування для Crew Dragon - апарату майбутніх космічних програм.

Перший запуск планували на 23:33 за київським часом у середу, 27 травня. Утім, погана погода не дозволила здійснити задум. Друга спроба передбачається у суботу, 30 травня, після 22:20 за українським часовим поясом.

Передбачається що багаторазова перша ступінь ракети — головна технологія SpaceX - приземлиться після старту на мобільну платформу Of Course I Still Love You ("Звичайно, я все ще кохаю тебе" - ONLINE.UA). Вона знаходиться в Атлантичному океані.

Екіпаж місії - два астронавти NASA, Дуглас Херлі та Роберт Бенкен. Перший став командиром кораблю, а другий отримав функцію командира сумісних операцій з МКС.

Астронавти Херлі та Бенкен

Згідно з розпорядком, Херлі стане відповідальним за самостійний політ Crew Dragon, а Бенкен пізніше здійснить стикування зі станцією на орбіті. Серед їхніх завдань — перевірка рятувальних скафандрів SpaceX у реальних умовах.

Цікаво, що з 13 травня астронавти знаходяться у жорсткому карантині — щоб не занести коронавірус COVID-19 на борт МКС. Наразі ще не встановлено, скільки екіпаж нового кораблю проведене на орбіті. Термін місії може коливатися від 30 до 119 діб.

Як повідомляв ONLINE.UA, не всі проєкти компанії Ілона Маска мали такий успіх. Прототип космічного корабля компанії SpaceX — Starship SN3 — зазнав аварії під час випробувань напередодні. Цей інцидент став вже третім за останні місяці для апарату, який розглядають як потенційного учасника марсіанської експедиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?