Як знизити смертність від коронавірусу - вчені нарешті знайшли вихід
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як знизити смертність від коронавірусу - вчені нарешті знайшли вихід

Джерело:  online.ua

Науковці академічного госпіталю університету Упсали розробили спосіб відновлення легенів при ураженні коронавірусом. За словами вчених, ураження легень є основним видом ускладнень при коронавірусній хворобі, яка нерідко призводить до летального результату. Саме тому, шведські лікарі застосували для лікування донорські клітини з кісткового мозку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

"Після введення клітин з кісткового мозку здорового донора спостерігалося поліпшення насичення крові киснем і зниження експресії маркерів запалення", - заявив доцент кафедри хірургічних наук академічного госпіталю Сергій Родін.

Варто звернути увагу на те, що для отримання лікувального ефекту необхідно використовувати від 1 до 2 млн клітин на кілограм маси пацієнта. Наразі вже готується перший етап клінічного випробування на дев'яти пацієнтах з COVID-19. За попередніми даними, випробування будуть проводити на базі академічного госпіталю Упсальского університету.

Що важливо розуміти, нещодавно вчені з КНР неочікувано заявили про те, що вперше виділили живий SARS-CoV-2 з фекалій зараженої коронавірусом людини. Тим самим науковці підтвердили теорію фекально-оральної або фекально-дихальної передачі інфекції. Що цікаво, досі фекально-оральний спосіб передачі інфекції багатьма дослідниками не визнавався, однак тепер сумнівів не залишилося.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  політична еліта ЄС б’є на сполох через нову масштабну проблему  — так, експерти Ради Європи по боротьбі з тероризмом всерйоз стурбовані тим, що після пандемії коронавірусу у світі може зрости ризик використання екстремістами біологічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?