Футбол на тлі карантину: як проходитимуть матчі УПЛ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Футбол на тлі карантину: як проходитимуть матчі УПЛ

У Міністерстві охорони здоров'я розробили спеціальні правила, за якими повинні відбуватися футбольні матчів під час відновлення сезону на тлі епідемії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За офіційними даними, нова постанова відомства стає чинною вже у вівторок, 26 травня. Згідно з документом, матчі Української Прем'єр-ліги проходитимуть у присутності не більше 200 осіб на стадіоні - йдеться також безпосередньо про футболістів.

5ecd47cb9a143

Вік присутніх також буде обмеженим - з 18 до 60 років, не менше та не старіше. На стадіон не зможуть пройти люди, температура тіла яких становитиме від 37,2 градуса - на входах проводитимуть вимірювання.

Вихід команд відбуватиметься в окремому порядку, жодних дітей на поле також не буде. Те ж саме стосується традиційних вибудовувань рядів та рукостискань - ці елементи тимчасово скасували заради підтримання безпеки гравців.

Усі присутні стадіоні повинні користуватися масками. Виключенням стали лише безпосередньо футболісти команд, а також арбітри з тренерами. Усі спортсмени будуть проходити тестування кожні два тижні, це також відноситься до тренерів та персоналу клубів.

Нагадаємо, професійний футбол по всій Європі паралізувала пандемія коронавірусу. Виключення - Білорусь, де місцева влада вирішила не скасовувати жодних масових заходів. Навіть президент Олександр Лукашенко виходив на льодову арену заради участі у хокейному матчі.

Деякі країни завершили сезони достроково, деякі вирішили все ж таки дограти їх. Однією з останніх стали Німеччина, Італія та Іспанія.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники українського футболу та Міністерства охорони здоров’я визначилися  з орієнтовною, але чіткою датою відновлення сезону.

За словами Андрія Павелка — президента Української асоціації футболу, проведені відповідні переговори з міністром Максимом Степановим. Попередньо відновлення матчів Української Прем’єр-ліги та Кубку України заплановано на 30 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?