Це відбудеться дуже швидко - США готує нищівний удар по Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це відбудеться дуже швидко - США готує нищівний удар по Путіну

Це відбудеться дуже швидко - США готує нищівний удар по Путіну
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон вже готовий запровадити нові санкції через газопровід "Північний потік - 2" - з такою гучною заявою виступив посол США у Німеччині Річард Гренелл. Американський дипломат стверджує, що  законопроєкт "можуть ухвалити дуже швидко, попри виборчу кампанію" в Штатах. Окрім того, Гренелл наголосив, що подальші штрафні заходи "знаходять підтримку серед усіх партій" - він також запевнив, що кількома днями раніше зустрівся з сенаторами і конгресменами в США. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Handelsblatt.

Варто зазначити, що поки посол не розповів, у чому полягатимуть можливі санкції. Видання припускає, що мовиться про обмежуючі заходи щодо фірм, які обслуговують газопровід, або компаній, які будуть приймати російський газ. Що також важливо, американський дипломат попросив федеральний уряд ФРН переосмислити свою політику щодо Кремля. На його думку, команді Ангели Меркель слід "припинити годувати звіра", в той час як НАТО не отримує достатню фінансову підтримку від офіційного Берліна. ФРН зарзу ж відреагувала на гучні заяви американського дипломата.

"Час, коли пандемія чинить величезний тиск на країни в усьому світі, не підходить для того, щоб розкручувати спіраль ескалації і погрожувати подальшими екстратериторіальними, тобто такими, що суперечать міжнародному праву, санкціями", - заявила представниця міністра економіки та енергетики ФРН Петера Альтмаєра.

Як відомо, скандальний газопровід планують прокласти по дну Балтійського моря паралельно з уже існуючим "Північним потоком". Держави, через територіальні води яких проходить "Північний потік - 2" (Фінляндія, Швеція, Німеччина, Данія), дозволили прокладку труб. Штати, низка європейських держав, а також Україна виступають проти будівництва газопроводу. Вони намагаються донести іншим країнам, що він посилить залежність Європи від поставок російського газу. Що важливо розуміти, роботи з будівництва "Північного потоку-2" на сьогодні призупинені через санкції США щодо європейських підрядників, які набули чинності в грудні минулого року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна неочікувано для всіх повністю зупинила транзит газу газопроводом Ямал-Європа через Білорусь і Польщу - що сталося та якими будуть наслідки можна найти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?