Авіасполучення в Україні: у МОЗ пояснили, з якими правилами відновлять
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіасполучення в Україні: у МОЗ пояснили, з якими правилами відновлять

Авіасполучення в Україні: у МОЗ пояснили, з якими правилами відновлять
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив, що про повернення авіарейсів наразі йдеться із щонайменше 15 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у середу, 27 травня.

За словами посадовця, усім людям, які прибуватимуть у нашу країну, необхідно проходити самоізоляцію на 14 днів.

Водночас перетнути кордон можна звичайним способом, автомобілем — для цього відкрита певна кількість пунктів пропуску. Для авіарейсів необхідна чітка позитивна динаміка.

"Якщо ми говоримо про авіасполучення, то згідно з планом пом’якшення карантину, воно відновлюється, починаючи з 15 червня. Але я хочу нагадати, що коли людина повертається, в Україну, то згідно зі встановленими нормами вона має піти на самоізоляцію, встановивши у себе додаток "Дій вдома", – і пробути в самоізоляції 14 днів", - пояснив міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 27 травня в Україні підтвердили 21 905 випадків нового коронавірусу COVID-19. Добове збільшення інфікованих цього разу склало 321.

У п'ятницю, 22 травня, по всій країні почався другий етап виходу з режиму обмежень. Напередодні уряд узгодив введення так званого адаптивного карантину — регіони змогли окремо один від одного послаблювати обмеження, якщо для цього склалися позитивні умови за трьома факторами.

Ці показники — кількість випадків (не більше 12 на 100 тисяч жителів), заповненість ліжок у лікарнях (повинна бути не більше 50%), а також кількість тестувань (не менше 12 на 100 тисяч).

Як повідомляв ONLINE.UA, пасажирський рух залізницею в Україні відновлять раніше запланованого періоду, стверджує міністр інфраструктури Владислав Криклій. За словами топ-посадовця, перші потяги почнуть роботу вже цього тижня, а не після 1 червня. Йдеться про всі типи поїздів — експреси, нічні тощо. Головним напрямком стане південь, де "чекає море" та ситуація не настільки складна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?