Ми розчаровані - в США попередили команду Зеленського про серйозну загрозу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми розчаровані - в США попередили команду Зеленського про серйозну загрозу

Ми розчаровані - в США попередили команду Зеленського про серйозну загрозу
Джерело:  online.ua

Політична американська еліта продовжує уважно слідкувати за ситуацією в Україні та регулярно озвучувати поради команді глави держави Володимира Зеленського. Так, нещодавно колишні посли США в Україні неочікувано для всіх попередили про нахабну спробу втягнути офіційний Київ в американські внутрішні справи та навіть намагання посварити країни. Ексдипломати наголосили, що вони засуджують подібні наміри, а також закликали українську владу ухвалювати правильні рішення та бути обережною. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву колишнів послів на сайті Атлантичної ради.

"Нас розчаровують спроби втягнути Україну у внутрішні політичні процеси в Америці в контексті майбутніх виборів президента Сполучених Штатів у 2020 році. Подібні зусилля сприяють хибному та токсичному наративу, який не має підґрунтя в реальності американсько-українських відносин, щоб послабити відносини між США та Україною та внести розкол між двома країнами", - наголосили колишні американські дипломати.

Окрім того, вони звернули увагу на те, що це не відповідає інтересам ні України, ні США.

"Ми рішуче засуджуємо такі зусилля, якими хочуть розділити наші країни, й закликаємо офіційних осіб в обох державах разом запобігти крокам, які лише завдадуть шкоди нашим двостороннім відносинам і віддалять наші країни одна від одної", - підсумували експосли США в Україні.

Політики також зазначили, що успіх України в розвитку як незалежної, стабільної, демократичної держави з сильною ринковою економікою, прив'язаною до європейських інституцій, підсилює інтерес США до більш стабільної і безпечної Європи. Цю заяву підтримали екс-посли Штатів в Україні: Роман Попадюк, Стівен Пайфер, Карлос Паскуаль, Джон Гербст, Вільям Тейлор, Джон Теффт та колишня пані посол Марі Йованович.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Держдеп США жорстко відреагува в на закиди глави держави Володимира Зеленського, які можна сприйняти як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?