У Авакова повідомили про затримання 4 іноземних кілерів - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

У Авакова повідомили про затримання 4 іноземних кілерів - що відбувається

Джерело:  online.ua

Національна поліція України повідомляє, що в Одесі вдалося затримати 4 іноземних кілерів, які вчинили замах на вбивство громадянина Чорногорії та лідера наркокартелю на території нашої країни. Згідно з останніми даними, 26 травня у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню. Пресслужба НПУ наголошує, що зразу ж після встановлення особи потерпілого стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину, передає ONLINE.UA.

"Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн", - кажуть представники Нацполіції.

Очільник НПУ Ігор Клименко заявив, що основними версіями замаху стала злочинна діяльність потерпілого, перерозподіл сфер впливу у самій "організації", а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік. Окрім того, вже вдалося встановити осіб, які причетні до замаху - це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Варто зазначити, що один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

"На початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною. Замах фігуранти здійснили біля будинку потерпілого, здійснивши ужертву п’ять пострілів. Після цього двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину", - додає пресслужба Нацполіції.

Вказано, що працівники поліції дізналися, що "стрілків" чекали їхні спільники. Після замаху вони мали намір перетнути кордон з Молдовою та покинути територію України поза митним контролем. До операції для затримання кілерів поліцейські залучили спецпризначенців КОРД - кілери чинили опір та намагалися втекти. Уже вирішується питання про повідомлення затриманим підозр та обрання запобіжних заходів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Міністерстві внутрішніх справ розповіли, чибуде відставка глави відомства Арсена Авакова після події у Кагарлику, де поліцейські катували і зґвалтували дівчину - з коментарем виступив Антон Геращенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?