Небезпечно та непрофесійно: у США показали фото й відео перехоплення винищувачами РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпечно та непрофесійно: у США показали фото й відео перехоплення винищувачами РФ

Джерело:  online.ua

Американське повітряне командування звинуватило російських військових пілотів у непрофесійності та створенні небезпечних умов для польотів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Шостого флоту Військово-морських сил США.

За офіційними даними, 26 травня два винищувачі Су-35 намагалися перехопити військовий літак P-8A над Середземним морем. Протягом години росіяни супроводжували патрульно-розвідувальне судно.

Пілоти підвели свої Су-35 на небезпечну відстань від американського літака. Останній не мав змоги через це маневрувати, що підставило під загрозу польотну місію.

Представники США назвали вчинок росіян непрофесійним, вони заявили про порушення міжнародних стандартів безпеки польотів. Така поведінка драматично підвищує ризик зіткнень у повітрі.

Цей інцидент над Середземним морем став третім протягом останніх трьох місяців. Американська сторона стверджує, що її військові пілоти діяли відповідно до міжнародного права, водночас як російські їхні колеги — ні.

Флот США оприлюднив світлини та відеоролик, які демонструють інцидент. На фото видно — російські винищувачі підлетіли настільки близько, що можна побачити пілота у кабіні.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАТО продовжує активно звітувати про нові нахабні провокації російської влади. Так, цього разу чиновник Альянсу, який говорив на умовах анонімності, поділився шокуючою статистикою. Він заявив, що торік літаки блоку перехоплювали літаки РФ, що наближалися до повітряного простору НАТО, майже 300 разів. Чиновник також звернув увагу на те, що активність російських військових літаків в Чорному морі та інших частинах Європи зросла з 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?