Ми стежимо - США та ЄС зробили останнє попередження Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми стежимо - США та ЄС зробили останнє попередження Україні

Джерело:  online.ua

27 травня посольства Євросоюзу, Великої Британії та США в Україні терміново звернулися до української влади та озвучили нове попередження - вони заявили, що вважають медичну реформу конче важливою для нашої країни і уважно стежать за конкурсом на посаду голови Національної служби здоров’я. Окрім того, у заяві представництва ЄС звертають увагу українців на те, що реформа охорони здоров’я залишається "найважливішим пріоритетом", особливо в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви посольств в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

За словами іноземних дипломатів, навіть якщо необхідні певні точкові зміни до реформи, головні її засади є правильними і її розгортання має продовжитися.

"Професійна Національна служба здоров’я та агентство, що займається закупівлями, критично важливі для успіху реформи та мають бути посилені, зокрема, створенням незалежних наглядових рад та відкритим обранням керівників, що ґрунтується на професійності. ЄС стежить за виборами тимчасового очільника Нацслужби здоров’я. Важливо, щоб після карантину відбувся повноцінний конкурс", - нагадали Україні в ЄС.

Окрім того, посольство наголосило, що Євросоюз надав значну підтримку для реформ в Україні та реагування на пандемію коронавірусу і "залишається відданим цьому".

Британські дипломати у своїй заяві похвалили рішення МОЗ продовжити строки конкурсу на тимчасового голову НСЗУ.

"Незалежні інституції, обов’язкове медстрахування і пацієнтоорієнтованість важливі для подолання COVID19. Британія підтримує другий етап медреформи і співпрацюватиме з Кабінетом міністрів України, доки виконуються зобов’язання реформи", - пише посольство.

Американська сторона підкреслила, що незалежна та професійна НСЗУ має вирішальне значення у забезпеченні доступу українців до сучасної та ефективної медицини.

"Ми готові продовжувати партнерство з урядом України задля зміцнення незалежності таких інституцій, як НСЗУ. Ми також працюємо спільно у боротьбі з пандемією COVID-19 та її наслідками", - кажуть представники США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов заявив,  що в поточному році у близько тисячі лікарень по всій Україні було недостатнє фінансування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?