Жива зустріч на тлі епідемії: МЗС планує термінові переговори з Угорщиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Жива зустріч на тлі епідемії: МЗС планує термінові переговори з Угорщиною

Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 29 травня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба проведе переговори з угорським колегою Петером Сійярто — бесіда буде "живою". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС.

За офіційними даними, закордонний візит стане першим для українського топ-дипломата на його посаді.

"Оскільки авіасполучення в умовах пандемії обмежене, Дмитро Кулеба здійснить візит автомобілем, подолавши понад тисячу кілометрів з Києва до Будапешта. Подорож відбуватиметься із дотриманням всіх належних правил безпеки, необхідних в умовах пандемії COVID-19", - зауважило міністерство.

Передбачається, що сторони обговорять інвестиції та торгівлю між країнами, реалізацію інфраструктурних проєктів, спільного подолання наслідків кризи, яку спровокувала глобальна епідемія коронавірусу COVID-19.

"Дмитро Кулеба та Петер Сійярто також приділять увагу вирішенню низки проблемних питань українсько-угорських відносин, підготовці до зустрічі лідерів України та Угорщини, президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Віктора Орбана", - пояснили в МЗС.

Після зустрічі міністри виступатимуть зі спільною пресконференцією.

Нагадаємо, міністри Кулеба та Сійярто ще наприкінці березня домовилися про підписання спільного унікального документа, який спрямований на подолання коронакризи.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС Дмитро Кулеба поділився важливими даними — він заявив, що наразі його відомство активно готується до проведення особистої зустрічі українського лідера Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном попри пандемію коронавірусу. Дипломат також звернув увагу на те, що мовиться не про "віртуальну", а саме про особисту зустріч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?