Якийсь карлик - друг Путіна публічно принизив українського політика
Категорія
Політика
Дата публікації

Якийсь карлик - друг Путіна публічно принизив українського політика

Якийсь карлик - друг Путіна публічно принизив українського політика
Джерело:  online.ua

Ексканцлер ФРГ та скандальний друг очільника Кремля Володимира Путін Герхард Шредер представив свій власний подкаст, у першому випуску якого згадав про українського посла в Німеччині Андрія Мельника, назвавши його "якимось карликом". Саме так він відреагував на критику останнього. Варто зазначити, що свій подкаст одіозний політик та чинний глав ради директорів "Роснафти" назвав Agenda. Допомагає його вести ексречниця Шредера Бела Анда. Наразі відомо, що її PR-компанія і продюсує проєкт, який передбачає 8 програм, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Неважко здогадатися, що перший випуск присвятили боротьбі з пандемією. Однак не забув Герхард Шредер традиційно згадати про санкції проти Росії.

"Не варто докучати один одному санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо і стосовно Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?" – запитує Шредер.

"Посол, так", - підказує Анда.

"Так, так, якийсь карлик з України, якісь критичні... Це нікого не цікавить, навіть в Німеччині", – говорить Шредер.

Німецьке видання звернуло увагу на те що після його заяви на записі відчутна склейка - саме тому, що далі Шредер говорив на цю тему – невідомо. Варто відзначити, що Шредер не називає імені українського посла Андрія Мельника. Що найцікавіше, видання Süddeutsche Zeitung ставить під сумнів слова Бели Анди, що під час запису цього подкасту-інтерв'ю вони вживали тільки воду та каву.

Варто звернути увагу на те, що головною причиною для напружених відносин між Герхардом Шредером та Андрієм Мельником є інтерв'ю українського посла газеті Tagesspiegel, в якому він розкритикував позицію колишнього канцлера ФРН. Як відомо, друг Путіна нещодавно виступав за скасування санкцій проти РФ, які запровадили на країну через військову агресію проти України. Самі санкції він назвав "безглуздими", і заявив, що Росія ніколи не поверне Крим. Український дипломат ці заяви Шредера назвав "криком відчаю" та запропонував йому парі – шо Крим повернеться до України ще за життя німецького політика.

Як повідомляв ONLINE.UA, після гучного скандалу, який розгорівся нещодавно навколо РФ та ЄС, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель виступив з новою неоднозначною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?