У Кабміні ухвалили важливе рішення про структуру міністерств - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні ухвалили важливе рішення про структуру міністерств - що відомо

У Кабміні ухвалили важливе рішення про структуру міністерств - що відомо
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів вирішили створити два окремих відомства з Міністерства енергетики та захисту довкілля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані засідання уряду у середу, 27 травня.

За наявними даними, Міністерство енергетики та захисту довкілля перейменували на Міністерство енергетики. Постановою уряду передбачається створення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Рішення ухвалили з доопрацюванням в один день.

"Інституційна спроможність діючого міністерства унеможливлює належний рівень формування та реалізації державної політики, а також призводить до внутрішньої неузгодженості та виникненню конфлікту інтересів", - пояснила в.о міністра енергетики Оксани Буславець.

На думку голови комітету парламенту з питань екологічної політики Олега Бондаренка, до Міненерго необхідно було приєднати Мінвугілля. Водночас Міністерство захисту довкілля потрібно було залишити на його місці. Посадовець пояснив свою позицію надмірним терміном формування нового відомства — до 6 місяців.

"У нас колосальна криза в енергетиці… у нас немає 6 місяців створювати міністерство енергетики, тому ми йдемо таким шляхом. Критично важливо забезпечити стабільність міністерства енергетики. Екологія зараз працює, буде призначений в.о", - відреагував прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль наголосив, що наша країна може перейти до накопичувальної пенсійної системи вже у 2021 році. Варто звернути увагу на те, що накопичувальний рівень буде фінансуватися з уже чинних податків та не передбачатиме нових виплат для працівників. Глава уряду розповів про імовірність такого швидкого переходу до більш сучасної пенсійної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?