Це кінець - президент Туреччини Ердоган здивував гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Це кінець - президент Туреччини Ердоган здивував гучною заявою

Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган виступив з неочікуваною заявою - він повідомив, що країна наближається до кінця епідемії коронавірусу. Президент Туреччини звернув увагу на те, що його країна "успішно впоралася" з реагуванням на пандемію нового коронавірусу та наближається до її завершення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Anadolu.

"Перший етап фази нормалізації продемонстрував, що ми на правильному шляху… Я вірю, що ми подолаємо пандемію з мінімальними втратами завдяки новим повсякденним нормам, як масковий режим, дотримання дистанції і ретельне дотримання гігієни", - заявив Реджеп Таїп Ердоган з нагоди завершення Рамадану.

Окрім того, він подякував людям за те, що під час свята вони залишилися вдома, адже в останні 4 дні Рамадану в країні була запроваджена комендантська година. Варто звернути увагу на те, що згідно з даними міністерства охорони здоров’я країни, станом на 26 травня, за добу у Туреччині виявили 948 нових хворих, а загальна кількість інфікованих з початку епідемії досягла 158 762. Зараз у реанімації перебувають 739 хворих. Кількість загиблих з початку епідемії зросла до 4397, одужали понад 121,5 тисяч людей. Що важливо розуміти, тиждень тому турецька влада вже почала переговори щодо відновлення туризму з 70 країнами, щоб проінформувати їх про інфраструктуру охорони здоров'я країни у зв'язку з пандемією.

Варто зазначити, що нещодавно Всесвітня організація охорони повідомила, що новим епіцентром пандемії коронавірусу у світі є Південна та Північна Америка, оскільки, станом на 26 травня, в Південній та Північній Америці діагностовано понад 2,4 мільйона випадків захворювання на коронавірус, з них понад 143 тисяч пацієнтів померли.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський президент Володимир Путін 26 травня неочікувано заявив, що РФ вже пройшла пік пандемії коронавірусу. Окрім того, він додав, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?