Не треба ганьбити систему - генпрокурорці Венедіктовій озвучили нові звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Не треба ганьбити систему - генпрокурорці Венедіктовій озвучили нові звинувачення

Не треба ганьбити систему - генпрокурорці Венедіктовій озвучили нові звинувачення
Джерело:  online.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура різко відреагувала на закиди очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової щодо бездіяльності, а також дорікнула їй через послаблення авторитету правоохоронних органів та заявила про бажання "політичних еліт" використовувати САП у своїх цілях. Свою реакцію на слова генпрокурорки САП опублікувала у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура звертає увагу генерального прокурора, що спілкування між структурними підрозділами Офісу генерального прокурора шляхом зйомки та розміщення відеороликів та повідомлень у соціальних мережах не відповідає світовим стандартам роботи правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

За словами представників САП, подібні дії Венедіктової руйнують авторитет органів правопорядку та прокуратури зокрема. Також наголошується, що теперішня робота САП та НАБУ не узгоджується із старими стандартами роботи правоохоронної системи, а запущений маховик антикорупційної боротьби неможливо спинити, оскільки він не залежить від прізвищ керівників.

"З огляду на це, наполегливо закликаємо генерального прокурора не бути частиною таких процесів, не чинити тиску на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та не ганьбити правоохоронну систему", - додали в САП.

Також там наголосили, що наразі "на розгляді Вищого антикорупційного суду перебуває понад 200 кримінальних проваджень за обвинуваченням осіб, які ще 5 років тому могли подзвонити генеральному прокурору і вирішити усі проблеми у "режимі online". За словами САП, вони перебувають на лаві підсудних, як і "сотні інших чинних та колишніх посадовців, політиків, народних депутатів". У відомстві припускають, що саме їх Венедіктова не хоче "підвести".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 травня Ірина Венедіктова записала термінове звернення до українців, в якому звинуватила керівництво й прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у неналежному виконанні службових обов‘язків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?