В ЄС узгодили фонд термінового порятунку економіки від COVID-19 - що про нього відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС узгодили фонд термінового порятунку економіки від COVID-19 - що про нього відомо

Джерело:  online.ua

Єврокомісія оголосила про збір безпрецедентного пакета допомоги для подолання потужної кризи, спровокованої пандемією COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву єврокомісара з питань економіки Паоло Джентілоні.

За його словами, обсяг нового фонду сягає 750 мільярдів євро.Небувала цифра говорить про глибину економічного спаду співдружності.

"Комісія пропонує фонд відновлення у 750 мільярдів євро, який додається до загальних інструментів, що вже розпочалися. Європейський переломний момент, щоб зустрітися з безпрецедентною кризою", - пояснив Джентілоні у Twitter.

Водночас очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступить у середу, 27 травня, з презентацією оновленого бюджету союзу на період з 2021 до 2027 років. Також вона говоритиме про новий фонд відновлення.

Ця структура складатиметься з двох частин. Першу з 500 мільярдів євро створять для грантів, іншу у 250 мільярдів — для позик країнам ЄС, яких коронакриза уразила найсильніше.

Також пакет дає гарантії для залучення багаторазово більших обсягів приватних коштів, що зменшує ризик для інвестицій.

Нагадаємо, нещодавно керівництво Франції та Німеччини виступило з ініціативою про створення фонду допомоги державам, яких криза торкнулася найбільше.

Як повідомляв ONLINE.UA, план порятунку канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона не знайшов підтримки в ЄС. Австрія, Нідерланди, Данія і Швеція, які назвали себе "економною четвіркою" вважають невигідним надавати безоплатну фінансову допомогу найбільш постраждалим країнам від коронавірусу. Вони пропонують надавати допомогу не у вигляді субсидій, а давати гроші на підтримку економіки в борг у вигляді кредитів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?