Зеленський провів екстрені переговори з президентом Азербайджану - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів екстрені переговори з президентом Азербайджану - що сталося

Зеленський провів екстрені переговори з президентом Азербайджану - що сталося
Джерело:  online.ua

27 травня український лідер Володимир Зеленський провів термінові телефонні переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Окрім того, глава України озвучив своєму колезі неочікувану пропозицію - він хоче приділити більше уваги роботі в Організації за демократію та економічний розвиток за участю Грузії, України, Азербайджану та Молдови – ГУАМ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офіс президенту.

"ГУАМ можна зробити серйозним союзом та об’єднанням для обговорення важливих торговельно-економічних питань. Нам потрібно вдихнути нове життя в цю організацію", - заявив Володимир Зеленський.

Окрім того, глава держави подякував Азербайджану за надання Україні 23 тонн гуманітарної допомоги у вигляді медичних матеріалів та обладнання, яка була доправлена до Києва 21 травня. Зазначається, що політики вже домовились про подальшу координацію зусиль у питанні подолання пандемії коронавірусу та її наслідків. Також президети детально обговорили перебіг виконання низки масштабних проектів, які реалізуються в Україні за участі азербайджанських інвесторів.

Український лідер пообіцяв, що після завершення карантину між Україною та Азербайджаном відновиться традиційна висока динаміка двостороннього політичного діалогу й торговельно-економічної співпраці. Окрім того, Володимир Зеленський також привітав Алієва із завершенням священного для всіх мусульман місяця Рамазану та передав найкращі побажання азербайджанському народу з нагоди Дня Республіки.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно глава держави Володимир Зеленський провів переговори телефоном з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо — усі важливі деталі  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?