НБУ виступив із важливим прогнозом про валюту після карантину
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ виступив із важливим прогнозом про валюту після карантину

Джерело:  ЛІГА.net

Попит на валюту відновиться поступово після остаточного виводу України з карантину, вважають експерти Національного банку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Ліга".

За словами заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, курс гривні може коливатися періодично у кожну зі сторін.

"Не думаю, що в один день всі прокинуться і побіжать купувати валюту. Економіка відновлюватиметься поступово, попит — відповідно. Але послаблення впливатимуть і на експорт. Тому курс коливатиметься в обидві сторони залежно від попиту та пропозиції на міжбанку", - пояснив він.

Сологуб додав, основні галузі продавали валюту навіть у часи жорсткого карантину в Україні — це видно після дослідження активності експортерів та імпортерів на ринку. Серед його учасників — агрокомпанії та промислові компанії.

"Наприклад, Україна скористалася моментом і наростила поставки соняшникової олії, оскільки деякі наші конкуренти запровадили обмеження на експорт насіння соняшнику. Ці компанії були одними з головних продавців валюти. Щодо попиту, то, наприклад, туркомпанії з березня взагалі не купували валюту, тоді як в березні-травні 2019 року вони купили $200 млн", - пояснив представник НБУ.

Перші карантинні обмеження в Україні ввели у середині березня. Послаблювати їх почали з 11 травня. Вже 22 травня почався адаптивний карантин, який дозволяє регіонам незалежно один від одного виходити з цього режиму у разі поліпшення епідемічної ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, найбагатші люди планети продовжують заробляти гроші навіть у час пандемії. За останні два місяці вони розбагатіли на 255 млрд доларів, і це в той період, коли мільйони людей залишилися безробітними та не знають, де брати кошти на існування. Найбільше розбагатів Марк Цукерберг — його статок збільшився на $31,4 млрд і сьогодні оцінюється у 86,5 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?