Аваков повинен піти у відставку - у Раді б'ють на сполох через новий скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков повинен піти у відставку - у Раді б'ють на сполох через новий скандал

Джерело:  24 канал

У Верховній Раді емоційно відреагували на новий скандал, який сколихнув МВС. Перший з коментарем виступив депутат від фракції "Голос" Андрій Осадчук - він заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен піти у відставку, оскільки саме зґвалтування поліцейськими жінки у Кагарлику вкотре підтверджує той факт, що реформи у сфері правоохоронних органів не відбулось. На думку народного обранця, саме жахливе зґвалтування поліцейськими у Кагарлику може вплинути на довіру українців до влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Однією з основ представницької демократії є ротація. Змінюються президенти, депутати, уряди. Вони змінюються навіть тоді, коли добре працюють. Навіть найкращий президент має піти з посади після 2 термінів... Зараз, коли міністр Аваков вже 6 рік на посаді, час говорити про ротацію. Час підбивати підсумки", - пояснює Осадчук.

За словами нердепа ситуація, яка трапилась у Кагарлику – наслідки системи, яка не працювала належним чином.

"Ми хочемо, щоб слово "відповідальність" сприймали у широкому контексті. Не тільки виконавці є відповідальними. Всіх цих поліцейських хтось допустив до роботи і підписував протоколи", – додав нардеп.

Він також звернув увагу на те, що допоки керівництво МВС не нестиме відповідальність за своїх підлеглих – в Україні повторюватимуться такі історії.

"Кагарлик – не 1 і не 10 історія за останні 5 років. Ці історії системно повторюються і в цьому драма з так званою реформою правоохоронних органів", - каже Осадчук.

На його переконання, наразі конче важливо зараз розпочати розмову про перезавантаження Міністерства внутрішніх справ - тільки це може щось змінити.

Як відомо, нещодавно до поліції звернулася 26-річна жінка, яка розповіла про побиття та зґвалтування у поліцейському відділку. За словами потерпілої, 23 травня її викликали на допит в поліцію як свідка. Там працівники поліції закували її у наручники, стріляли над головою з вогнепальної зброї, а після цього зґвалтували. Поліцейських уже затримали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник очільника МВС Антон Геращенко відповів, чи можлива наразі відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після гучного скандалу в Кагарлику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?