Криза вдарила по молоді: ООН розкрила невтішні дані про пандемію коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Криза вдарила по молоді: ООН розкрила невтішні дані про пандемію коронавірусу

Криза вдарила по молоді: ООН розкрила невтішні дані про пандемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

На тлі поширення коронавірусу COVID-19 приблизно кожен шостий представник людства віком до 29 років втратив роботу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статистику Міжнародної організації праці ООН.

За словами фахівців, пандемія вдарила одразу по багатьох напрямках, наслідки цього будуть суттєвими довгий час.

"Економічна криза через COVID-19 вдарила по молоді - особливо по жінках - при чому сильніше та швидше, ніж по іншій групі", - пояснив гендиректор структури Гай Райдер.

У МОТ зауважили, пандемія призвела не тільки до зростання безробіття, але й пошкодила систему освіти - створила нові перешкоди на шляху тих, хто намагається змінити професію чи взагалі тільки увійти на ринок праці.

Близько 178 мільйонів людей віком до 29 років працювали у сферах, які найбільше постраждали внаслідок нової економічної кризи. Перш за все йдеться про роздрібну торговлю й туризм. Близько 77% молоді працювали без офіційного влаштування.

"Близько половини молодих студентів повідомили про ймовірну відстрочення завершення своїх нинішніх курсів, тоді як 10% з них очікують, що взагалі не зможуть завершити своє навчання", - стверджується у доповіді організації.

Водночас існує інша проблема. Люди, які не втратили роботу зіткнулися зі скороченням робочих годин. Цей показник у середньому зменшився на 23% від початку глобальної епідемії.

Нагадаємо, станом на 27 травня на планеті підтвердили майже 5,6 мільйона випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, попит на валюту відновиться поступово після остаточного виводу України з карантину, вважають експерти Національного банку. За словами заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, курс гривні може коливатися періодично у кожну зі сторін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?