Критична ситуація - WWF закликає українську владу схаменутися
Категорія
Україна
Дата публікації

Критична ситуація - WWF закликає українську владу схаменутися

Критична ситуація - WWF закликає українську владу схаменутися
Джерело:  24 канал

У Всесвітному Фонді дикої природи зробили нове попередження українській владі - там заявили, що у сфері водних ресурсів України назріває критична ситуація з запасами прісної води. За словами експертів, головною причиною ситуації є невиконання норм діючого законодавства. Про це повідомляє "24 Канал" з посиланням на заяву керівниці практики "Вода" WWF Україна Ольги Денищик, передає ONLINE.UA.

"Якщо уявити собі цю проблему у вигляді піраміди, то внизу її платформою буде – невиконання законодавства України в управлінні водними ресурсами. Така проблема, на жаль, є у країн третього світу. І це усе наслідки того, що не працює Екоінспекція", – заявила вона.

Окрім того, експертка звернула увагу на те, що ситуацію може змінити лише комплексна національна стратегія. Ольга Денищик запевняє, що з метою усунення проблеми необхідно уважно переглянути усі діючі норми, які здебільшого впроваджені хаотично.

"Якщо розглянути окремі інструменти, приміром, теж підвищення штрафів. Це ніби і важливий крок, але не визначальний. Серед заходів протидії руйнівних впливів мають бути ті, які зводять до мінімуму саму ймовірність екологічної безвідповідальності", – поділився своє думкою керівник центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло.

На думку експертів, після децентралізації місцева влада має стати опорою розвитку власних регіонів і це має врахувати нова комплексна політика.

Як повідомляв ONLINE.UA,  National Geographic буде вражати світ знімками неймовірно красивого українського озера, розташованого на Херсонщині. Глянець вийде у продаж вже у травні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?