Ми підтримуємо - Євросоюз потішив українців приємною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми підтримуємо - Євросоюз потішив українців приємною новиною

Джерело:  online.ua

Влада ЄС звернулася до офіційного Києва та заявила, що закордонні інвестори будуть готові до інвестицій в Україну після ухвалення закон "Про внутрішній водний транспорт". Про це повідомив посол ЄС Матті Маасікас у спілкуванні з журналістами 27 травня. Окрім того, політик підтримав закон, який був попередньо схвалений в українському парламенті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Євросоюз дуже гаряче підтримує закон про внутрішній водний транспорт і чекає на його ухвалення у другому читанні", - зазначив посол.

Окрім того, він звернув увагу на те, що ухвалення цього закону, який має привести українське законодавство у відповідність до європейського, є зобов’язанням України за Угодою про асоціацію, однак водночас дозволить Україні активніше використовувати водні шляхи.

"Зараз тільки 10% потужностей Дніпра використовуються... Потрібно встановити рамки, рівні права для тих, хто працює на цьому ринку, і ми сподіваємося, що це буде передбачене в цьому законі. Після прийняття цього закону (до українського ринку водних шляхів) надходитиме більше інвестицій з європейського боку. Європейський інвестиційний банк та ЄБРР вже висловили свою зацікавленість у цьому", - наголосив Маасікас.

Міністр Владислав Криклій наголосив, що Кабмін розраховує на ухвалення закону "Про внутрішній водний транспорт" в червні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 травня посольства Євросоюзу, Великої Британії та США в Україні терміново звернулися до української влади та озвучили нове попередження - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?