Є хороші шанси: у США потішили новинами про вакцину проти COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Є хороші шанси: у США потішили новинами про вакцину проти COVID-19

Є хороші шанси: у США потішили новинами про вакцину проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Вакцину проти коронавірусу COVID-19 у Сполучених Штатах можуть розробити до кінця 2020 року. Про це повідомляє ONLILNE.UA з посиланням на CNN.

За словами головного інфекціоніста країни Ентоні Фаучі, наразі йдеться про завершення проєкту, ймовірно, навіть у листопаді.

"Я говорив у січні, що на це піде рік чи півтора. Я все ще думаю, у нас є хороші шанси на те, що, якщо все складеться, ми можемо отримати готову до використання вакцину до кінця року, до листопада-грудня", - пояснив експерт.

Своєю чергою американський телеканал додав, наразі у Всесвітній організації охорони здоров'я зареєстрували щонайменше 10 вакцин, які проходять розробку. Стан роботи — клінічні випробування.
розробкою вакцини займаються також великі компанії - Johnson & Johnson та Moderna, разом з науковими колективами, наприклад — Оксфордським університетом.

Згідно з відомостями The New York Times, донедавна оксфордська команда була власником найбільш значного прогресу у створенні вакцини. Спеціалісти нібито можуть створити перші мільйони доз вже до наступного вересня.

Американські експерти мають більш стримані прогнози. Фаучі протягом весни стверджував, що широке поширення вакцини може відбутися лише протягом перших місяців 2021 року, оскільки необхідно завершити випробування та виготовити медикаменти.

Станом на 27 травня у світі виявили вже майже 5,6 мільйона випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу продовжує робити все можливе, аби врятувати світ від пандемії коронавірусу. Так, нещодавно стало відомо, що в рамках глобального марафону збору коштів на розробку вакцини від COVID-19, організованого Європейською комісією, зібрали вже 9,5 млрд євро. Такою прекрасною новиною поділилася президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?