Турецька армія у Сирії потрапила під удар - що відомо про напад
Категорія
Світ
Дата публікації

Турецька армія у Сирії потрапила під удар - що відомо про напад

Джерело:  online.ua

Конвой Збройних сил Туреччини потрапив під удар на території сирійського Ідліба у середу, 27 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Cumhuriyet.

За даними видання, причиною інциденту стала саморобна вибухівка.

"Під час проїзду конвою ЗС Туреччини по трасі М4 в Ідлібі в Сирії, стався вибух саморобного вибухового пристрою", - проінформували журналісти.

Жоден турецький військовослужбовець не загинув внаслідок вибуху. Утім, кілька бійців зазнали поранень, стан деяких з них оцінили як важкий. Невідомо, скількох торкнулася подія.

Нагадаємо, автострада М4 у Сирії — об'єкт стратегічного значення. Вона веде з міста Алеппо у важливу провінцію Латакію. Саме у цьому регіоні, до речі, базувалися та продовжують базуватися російські військовослужбовці та повітряні сили.

Переговори між Туреччиною та Кремлем у Москві призвели до угоди між країнами, за якою вони спільно патрулюватимуть трасу.

Турецьке командування нещодавно провело кілька масштабних військових операцій на півночі САР. Згідно із заявою президента Реджепа Таїпа Ердогана, метою першого втручання у конфлікт стала нібито жага забезпечити безпеку кордону та прикордонних районів.

Друга операція повинна була завершитися створенням повноцінною "зони безпеки" у північних районах Сирії, куди могли б повернутися тисячі біженців, які наразі знаходяться у Туреччині.

Як повідомляв ONLINE.UA, з початку 2020 року російські війська завдали 14 цілеспрямованих і навмисних ударів з повітря по лікарнях і школах на північному заході Сирії, а саме в Ідлібі, Алеппо і Хамі. Ще чотири криваві атаки були здійснені російською авіацією у 2019 році. Шокуючі подробиці злочинів Росії розкрили правозахисники організація Amnesty International.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?